Orosz labdarúgás

Orosz labdarúgás

Kié lesz a szuperkupa?

2018. július 27. - Sztbeni

Ma este végre elkezdődik az új idény, 20:30-kor játszik egymás ellen a Lokomotiv és a CSZKA a szuperkupáért. Ki az esélyesebb? Miért pont a CSZKA játszik amikor a kupát nem is ők nyerték? A cikből kiderül!

szuperkupa.jpg

A kupagyőztes megszűnt

Mint közismert, a szuperkupát mindenhol az adott ország ligájának bajnoka és a kupagyőztes játssza. Így van ez Oroszországban is, azonban a kupagyőztes Toszno nemrég becsődölt és megszűnt. Ilyen esetben vagy pedig ha a ligát és a kupát is ugyanaz a csapat nyeri, akkor a második helyezett játszik a szuperkupáért, így került képbe a CSZKA.

A helyszín

novgorod.jpeg

A meccset a VB-re épített, 45 ezres csodálatos Nyizsnyij Novgorodi stadionba játsszák, ahová nagy valószínűséggel sok szurkoló látogat el, így a teltház sincs kizárva.

A csapatok

loko-tska-supercup-2018.jpg

Lokomotiv Moszkva

A bajnok Lokomotiv kerete egyben maradt a nyáron, sőt erősítés is érkezett Rifat Zsemaletgyinov és Grzegorz Krychowiak személyében. A felállást nehéz megtippelni, mivel Jurij Szjomin többféle formációban is játszatta a csapatot, leggyakoribb a 4-2-3-1 és a 3-5-2 volt. A csapat sztárjai, mint például a Mirancsuk testvérek, Kvirkvelia, Csorluka és az újonnan igazolt Krychowiak szinte biztosan helyet kapnak a kezdőben. A csapat nyáron csak erősödött, így jó előjelekkel készülhetnek a meccsre.

CSZKA Moszkva

A második helyre csak a legvégén odaérő CSZKA Moszkvánál viszont komoly változások voltak. Golovin még a csapattal van (bár a hírek szerint nem sokáig), de visszavonult Ignasevics és a Berezuckij testvérek. Tavaly a legtöbb meccsen pont ez a három tapasztalt védő volt a kezdőben. Rajtuk kívül távozott Pontus Vernbloom, Bibrasz Natho, Georgi Milanov, valamint a kölcsönből visszatér Musa a Leicester Cityhez. Érkezett viszont az izlandi Hördur Magnússon, a szlovén Jaka Bijol, a brazil Rodrigo Becao valamint az orosz Ilzat Ahmetov. Ők mindannyian fiatalok, nehéz megtippelni mire lesznek képesek.

Hogy mit is várok a meccstől?

Őszintén bevallom, szerintem ezt a Lokomotiv behúzza, legalábbis ha komolyan veszik a szuperkupát. A CSZKA-nál komoly változások voltak, egy komplett védelmet pedig nem lehet csak úgy egyik napról a másikra lecserélni. A fogadóirodák is a vasutasokat tartják esélyesebbnek, 2,3 körüli odds van rájuk, szemben a CSZKA 3,1-es oddsával. 

Tipp: Lokomotiv - CSZKA 3:1

A bejegyzés trackback címe:

https://oroszfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr8514144313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása